Чемпіонат Європи з футболу 2024 – загальний рейтинг: переможець Англія

UAbookmaker
18 Березня, 2024
172 Погляди

Наш вибір: Чемпіонат Європи з футболу 2024 – загальна позиція: переможець Англія

14.06.2024 21:00

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться не раніше, ніж через п’ять місяців, тому не завадить зробити невеликий прогноз того, як він може виглядати. Очікується, що за загальну першість змагатимуться збірні з п’яти найкращих європейських ліг, а також збірні Португалії, Нідерландів та Бельгії. Принаймні, так кажуть букмекери, перш ніж ставки та рекрутинг відповідно вплинуть на їхню величину.

Перевагою господарів поля буде Німеччинавтім, це може бути не такою вже й великою перевагою. Наші західні сусіди не грали відбірковий турнір, у підготовчих поєдинках Die Mannschaft не надто виблискувала. Не допомогла і зміна тренера, до керма став Юліан Нагельсманн, і, незважаючи на якість складу (Лерой Сане, Ілкай Гюндоган, Мануель Нойєр, Флоріан Віртц та ін.), з грою та результатами у команди не все гаразд. Хоча на домашньому чемпіонаті вони збиратимуть аншлаги на кожній грі, на них також чинитиметься величезний тиск з боку ЗМІ, керівництва та громадськості. Той факт, що Німеччина є турнірною командою, більше не відповідає дійсності в останнє десятиліття, і ви не можете жити за рахунок історії.

Бельгія переживає зміну поколінь, склад команди значно омолодився, але два ключові гравці залишилися – нападник Кевін де Брюйне та канонір Ромелу Лукака. Обидва гравці досить часто отримують травми, і якщо один з них відсутній, команда втрачає явну силу в нападі. З інших дійсно великих зірок у команді є лише Жеремі Доку, який розвивається під крилом Пепа Гвардіоли в “Манчестер Сіті”. У будь-якому випадку, команда не програла у відбірковій групі, додавши до своїх шести перемог дві нічиї. Однак, команда, що перебудовується, не отримає загальне чемпіонство, інакше це було б великою сенсацією.

Новий тренер Португалія Роберто Мартінес, який не зміг розвинути сильне покоління бельгійців до успіху на представницькому рівні перед кваліфікацією, став людиною, яку треба бити. Він також повторював помилки з піренейською стороною, найбільшою з яких було поклоніння Кріштіану Роналду. Легенда світового футболу має свої найкращі роки позаду, і цифри, які на перший погляд виглядають переконливо, цього не змінюють. Насправді, CR7 провів дивовижний рік, в якому забив величезну кількість голів, справа лише в тому, з якими суперниками йому довелося зіграти. Ліга в Саудівській Аравії піднялася в рівні, але особливо в атакувальних позиціях, голи, забиті проти слабких захистів, не так багато коштують. Те ж саме можна сказати і про відбірковий турнір, де португальці не втратили жодного очка, але у них була слабка група, де найсильнішим суперником була Словаччина. У будь-якому випадку, Португалія має чудовий склад, який включає Бруно Фернандеша, Рафаеля Леао, Бернарду Сілву та інших, але якщо вони вирішать грати “все на Роналду”, вони не матимуть шансів на загальний успіх.

Італія мала великі проблеми в самій кваліфікації, борючись за вихід до останнього групового матчу, а у вирішальному поєдинку з Україною суддя пробачив команді пенальті. Чинні чемпіони 2020 року, безумовно, не викликають такої поваги, як у минулому. У збірній наразі немає зірки світового рівня, команді доводиться обходитися без покараного Сандро Тоналі. Захист, на перший погляд, трохи застарілий, що стане проблемою проти динамічних суперників. Команда з Апеннінського півострова не може повторити свій титул, команді не вистачає більшої домінантності, не можна грати лише на перервах.

Також Нідерланди є одним з головних фаворитів, посівши друге місце в групі після Франції, якій вони програли обидва матчі. Це чітко показує стелю команди, вона не знаходиться на абсолютній вершині. Зрештою, “Тюльпани” довели це на минулому чемпіонаті, де не змогли протистояти збірній Чехії. Команда може грати дуже швидко, проте їй не вистачає більше креативу та надійного шпільмахера.

З іншого боку, відбіркову групу виграли Іспанія з рекордом 7-0-1. Збірна може покладатися на якісних воротарів (Унай Сімон, Давид Рая), захист дуже досвідчений. Попереду – мікс величезного таланту (Гаві, Ламін Ямал) і перевірених дублерів (Альваро Мората, Родрі та ін.). Іспанія зараз краща, ніж на чемпіонаті світу в Катарі, і команда готова конкурувати з найкращими. У 2023 році підопічним Луїса де ла Фуенте вдалося виграти Лігу націй, що має значення, адже якість суперників все ж таки вища, ніж уся кваліфікація до чемпіонату Європи. На папері лише Франція та Англія є кращими командами, ніж Іспанія, ну і, можливо, Португалія.

Саме збірній Галлії доведеться Євро-2024 мабуть, найсильніша команда, з низкою топ-гравців у складі, включаючи лаву запасних, а Кіліан Мбаппе є Х-фактором. Франція не програла жодного разу у кваліфікації, багато футболістів пам’ятають титул чемпіона світу 2018 року. Команда 2022 року посіла друге місце на чемпіонаті світу, як і на чемпіонаті Європи 2016 року. Таким чином, Франція вже давно демонструє стабільність результатів на національному рівні. Естафету продовжує тримати тренер Дідьє Дешам, який добре знає, як проходять такі турніри. Його головне завдання – зберегти психологічний настрій команди і приборкати его всіх зірок. Переважна більшість команди грає в європейських великих клубах, а тріо ПСЖ Мбаппе – Муані – Дембеле може зіграти в лінії нападу. Варіантів незліченна кількість, але здоров’я Рабіо, який є ключовим півзахисником, є дуже важливим фактором. Захист також прокачаний, і команда загалом налаштована як з точки зору швидкості, так і з точки зору сили.

Згідно з коефіцієнтами, найбільшим фаворитом у загальному заліку наразі є Англія. Туманний Альбіон надзвичайно мотивований, вони давно чекали на великий прорив. Команда посіла друге місце на чемпіонаті Європи 2020 року, і цього разу Гарет Саутгейт також сидить на лаві запасних. Команду, як завжди, має тягнути за собою снайпер Гаррі Кейн, який перебуває у неймовірній формі після переходу до мюнхенської “Баварії”. Те ж саме можна сказати і про Джуда Беллінгема, який перейшов на позицію нападника в мадридський “Реал”. Саме його зростання результативності може стати переломним моментом, як і той факт, що хтось інший, а не Джордан Пікфорд, в ідеалі – Нік Поуп, може нарешті стати голкіпером номер один. Оллі Уоткінс з “Астон Вілли” проводить чудовий сезон, а Деклан Райс, Букайо Сака та Філ Фоден є зірками світового масштабу. Єдиний знак питання – це склад дуету стоперів, де Гаррі Магуайр з’являється з перервами. У будь-якому випадку, Англія виглядає в оптимальному складі і настрої, у команди є якість і можливості, щоб нарешті виграти щось велике. Можливо, карти частково зміняться навесні, але на даний момент шанси Туманного Альбіону виглядають майже оптимальними.

На що ставити:

Загальна перемога Англії на чемпіонаті Європи 2024 року має сенс, команда дозріла, результати залишаються високими, склад широкий і збалансований, включаючи двох суперзірок, разом з Францією вони є відривом від інших команд.

Впевненість:

7/10

Рекомендована букмекерська контора для цієї ставки:

22BETРобіть ставки на 22bet зі 100% бонусом на перший депозит!
Автор UAbookmaker