Президентські вибори в Словаччині – 1-й тур: переможець Пеллегріні

UAbookmaker
23 Березня, 2024
172 Погляди

Наш вибір: Президентські вибори в Словаччині – 1-й тур: переможець Пеллегріні

23.03.2024 07:00

У суботу стартує перший тур президентських виборів у Словаччині. На найвищу посаду претендують десять кандидатів, але практично вісім з них не мають шансів вийти до другого туру. Зузана Чапутова вирішила не балотуватися на посаду президента.

За загальну перемогу має поборотися пара Петер Пеллегріні та Іван Корчок. Колишній прем’єр-міністр Словаччини є фаворитом опитувань, за ним стоїть партія HLAS, а також велика база виборців SMER, де він у минулому працював у тандемі з Робертом Фіцо. Таким чином, Петер Пеллегріні є відомою особистістю для всіх людей в Словаччині, що є величезною перевагою. Як особистість, він також має незаперечну візуальну харизму, яка є невід’ємною частиною того, що веде до успіху. У своїй політичній кар’єрі він намагався підтримувати певний тон, що суттєво відрізняє його від інших словацьких політиків, таких як Котлеба, Харабін, Матович і Фіцо. Таким чином, його електоральний потенціал є високим, особливо якщо він зможе отримати голоси більшості вибулих кандидатів у другому турі.

Іван Корчок є очевидним вибором для основних виборців нинішнього президента, які хочуть спрямувати Словаччину на захід. Колишній міністр закордонних справ також є досвідченим політиком, але далеко не таким популярним, як його головний суперник. У недавньому минулому він зник на два роки як дипломат у Сполучених Штатах, що є уявною лінією розмежування для багатьох мешканців, особливо в селах. Це певною мірою об’єднує Корчока з Пеллегріні, чий вищезгаданий альянс з нинішнім прем’єр-міністром.

Таким чином, два потенційні президенти розділяють суспільство, що добре видно з опитувань. Обидва можуть розраховувати на сильну електоральну базу, просто в різних вікових групах, на яку також впливає освіта. У першому турі можна було навіть очікувати рівної боротьби, коли обидва кандидати входили в перші два відсотки, використовуючи термінологію кінних перегонів, Пеллегріні лідирував на голову. Ситуація не змінилася і після президентських дебатів у вівторок, які були переважно поміркованими.

На що ставити:

Пеллегріні є найбільшим фаворитом на посаду президента Словаччини завдяки своєму політичному минулому та загальному знайомству. Він повинен отримати більше голосів у першому турі, оскільки старше покоління виборців є більш дисциплінованим. Основне згуртування виборців Івана Корчока відбудеться лише у другому турі, але навіть цього буде недостатньо.

Впевненість:

6/10

Рекомендована букмекерська контора для цієї ставки:

BETWINNERРобіть ставки на Betwinner зі 100% бонусом на перший депозит!
Автор UAbookmaker